Bucureşti Wiki
Advertisement

Voluntariul face parte din judetul Ilfov, acesta fiind unul dintre cele mai dezvoltate orase de langa Bucuresti.

In ultimii ani orasul Voluntari, in special Pipera-Voluntari a avut parte de o ascensiune rapida.

Acest fapt se datoreaza in special locatiei, si anume in partea de nord a capitalei. Perfect pentru cei se doresc sa se retraga din zona aglomerata a Bucurestiului si totusi sa fie aproape de acesta.

Se spune ca pe vremuri aici a fost o plantatie de ardei iute, de aici si numele de cartierul Pipera.


Preturile terenurilor si a caselor au crescut considerabil in acest timp. Datorita cererilor, multi antreprenori au inceput investitiile imobiliare. Partea de business nu a stat nici ea departe si au fost vizate noi cladiri de birouri si spatii comerciale. Printre altele au inceput dezvoltarea de servicii din domeniul Horeca. Intre timp au inceput sa apara restaurante, cafenele sau hoteluri in Voluntari. Cu o populatie de peste 43.000 de locuitori orasul Voluntari are potential sa devina noul sector 7 al Bucurestiului. Infrastructura in plina dezvoltare, Autostrada A3 aduce o noua artera de intrare in Bucuresti pe partea de nord a capitalei.

Obiective turistice Voluntari


Multe centre comerciale de interes national ce atrag turismul in acest oras.

Unul dintre cele mai notabile ar fi centru comercial Dragonul Rosu, unul dintre cele mai mari angro-uri din Romania.La fel de cunoscut si vizat de catre mici intreprinzatori de retail este centru Doraly. Facilitatiile orasului in aceasta zona, pe iesirea inspre Afumati s-au adaptat cerintelor si serviciile de cazare sau de masa.

Un obiectiv important il reprezinta Registrul Auto Roman ce are sediul in Voluntari, acesta fiind unul dintre cele doua sedii RAR ale Bucurestiului.

Aici se pot face inmatriculari auto, omologari, identificari si ITP pentru toate tipurile de autovehicule.

Restaurantele si hotelurile din Voluntari au devenit o necesitate pentru aceste puncte de interes. Acestea au devenit o reala sursa de venit atat pentru investitori cat si pentru bugetul Primariei din Voluntari.

Istorie


Cu o suprafata totala de 3740 de hectare, localitatea Voluntari a devenit orasul Voluntari in anul 2004.

Situat in nord-estul municipiului Bucuresti, orasul Voluntari este situat intre doua rauri, raul Colentina si raul Pasarea.

Pe marginea raului Colentina s-au format localitati precum Plumbuita, Colentina si Fundeni.

Pe malul raului Pasarea s-au dezvoltat localitati ca Tunari, Afumati si Stefanesti.

Cetatea Voluntareasca, asa se numea in trecut orasul Voluntari. Acesta se afla la iesirea din Bucuresti catre Urziceni, acesta fiind un oras sateli al Capitalei.

A castigat numele de Voluntari datorita faptului ca din aceste terenuri au fost improprietariti luptatorii voluntari din Primul Razboi Mondial.

Primarul preferat al acestui oras este Florentin Pandele inca din anul 2000, acesta este si va ramane un nume sonor pentru comunitatea din Voluntari.

Educatie


Principalele oaze de verdeata din oras sunt Padurea Baneasa, Padurea Andronache si Padurea Stefanesti. Ca si vecinatati, la nord se afla comuna Tunari, in nord-est comuna Stefanestii de Jos si Afumati, in sud-est este comuna Dobroesti, la sud este sector 2 Bucuresti iar la vest sector 1 Bucuresti.


Cateva dintre cele mai importante centre de educatie ale capitalei se afla aici.

American International School of Bucharest sau AISB se intinde pe 10 hectare in Voluntari si are peste 600 de studenti din peste 50 de tari.

Scoala Americana a fost fondata de Ambasada Statelor Unite Ale Americii si le ofera studentiilor diplome de bacalaureat international.

Scoala Japoneza din Bucuresti se afla tot in Voluntari, pe Strada Erou Iancu Nicolae si este afiliata Ambasadei japoniei in Romania.

Tot aici se afla si British School of Bucharest, poate una dintre cele mai scumpe scoli private din Bucuresti.


Centre de sport si recreere cum ar fi Sala De Sport Gabriela Szabo ce ofera spectacole si competitii intr-o arena noua ultramoderna.

Aceasta are capacitate de 500 de locuri fiind destinata pentru sporturi cum ar fi: atletism, baschet si volei.Simbolul religios al orasului Voluntari este reprezentata de Catedrala Sfanta Parascheva.

Aici se tin cele mai importante evenimente duhovnicesti, pelerinaje si slujbe din Voluntari.

Fie ca sunteti in tranzit sau ca vizitati capitala, este foarte probabil sa gasiti ceea ce va intereseaza in Voluntari. In cazul in care va aflati in acest oras nu veti avea lipsa de servicii sau turistice.

https://hotelvoluntari.ro/2021/03/14/voluntari/


Advertisement